Nordfynsspillene præsenterer

ATLANTIS

ATLANTIS af Thomas Høg, Sune Svanekier og Peter Spies Forlag:
NORDISKA ApS / DANSK TEATERFORLAG
(Originalrettigheder hos Nordiska ApS)

2. - 12. JULI 2024

ATLANTIS er en smuk og grum fortælling om magt og mord. 
I en beretning om den forsvundne, sagnomspundne by af samme navn, er det også en historie om ung og stærk kærlighed. 

I Atlantis bor den eventyrlystne Silvan, der drømmer om at se fjerne kyster og havne. Mødet med prinsesse Adalena slår ham helt ud af kurs. Adalena bliver af sin far beordret til at gifte sig med en adelig, men hun elsker den unge gadedreng Silvan. Hermed er der lagt op til et af de helt store musicaldramaer, da onde kræfter er på spil omkring dem, blandt andet i skikkelse af Jabbadoor, der vil overtage magten og dræbe Kong Atlas. 

ATLANTIS er en musical skrevet af det danske trekløver Spies, Høg og Svanekier, Den er krydret med de skønneste og efterhånden klassiske sange – bl.a. “Alle andre steder”, “Morgen på Atlantis”, “Den feber kaldes kærlighed” og mange, mange flere. 

Både musicalens historie og de smukke sange går lige i hjertet hos enhver. 

Familieforestillingen anbefales til børn fra 7 år. 

Mød det kreative team på atlantis

Instruktør

Hjalde Groth Holm

I Hjaldes første år som instruktør, fik vi en prisbelønnede forestilling – Skammerens datter – helt til måls. Sidste år var det Young Frankenstein som Hjalde stod i spidsen for. 
Hjalde debuteret som instruktør på Fjordagerscenen i 2017 på forestillingen ‘Alice i Eventyrland’. Året efter sad han bag klaveret på deres opsætning af ‘Busters Verden’, og senere var han instruktørassistent på ‘Monty Python’s SPAMALOT’.

Hjalde har udover dette også stået i spidsen for læreruddannelsens årlige Musikteater-opsætning, hvor han både agerede instruktør samt arbejdede med manuskript udvikling og scenografi.

Privat fylder rollen som mand til Katrine og far til 2 børn alt – hjemme i Ringe. 

Hjalde elsker når Fyns kæmpe talentmasse får lov at udfylde sig i “professionelle” opsætninger rund om på Fyn. 

Til hverdag arbejder Hjalde som folkeskolelærer på Seden Skole. 

Koreograf

Thea Boel Gjerum

Thea er uddannet musicalperformer fra Performing Arts School i Göteborg i 2015. 

Thea har medvirket i ‘Into the Woods’ i Tivolis Glassal (alternerende Rødhætte), ‘Spillemand op en tagryg’ (Tzeitel), ‘Dance of the Vampires’ (ensemble) og ‘Oliver!’ (Mrs. Sowerberry), de sidste tre forestilliing på Det Ny Teater i København.

Som koreograf har hun lavet Joseph and the amazing technicolor Dreamcoat i Teatergruppen Fidus og Starlight Express, Skammerens Datter hos Nordfynsspillene samt 2023’s udgave af Young Frankenstein. Derved bliver Atlantis, Theas fjerde forestilling som koreograf på Nordfyn. 

Før sin uddannelse medvirkede Thea selv i Skatteøen (Mrs. Hawkins), ja og faktisk Atlantis (ensemble), Cyrano (Lise Ragueneau) og Chess (Florence) hos Nordfynsspillene.

Scenograf

Pernille Ekstrand

Pernille er uddannet teatertekniker (2016) og har en bachelor i Scenekunstnerisk Produktion fra Den Danske Scenekunstskole i København (2019).

Som rekvisitør og scenebygger har hun blandt andet arbejdet på Fredericia Teater, Nørrebro Teater og Jysk Musikteater. Senest på “The Bodyguard – The Musical” og Nykøbing Falster Revyen.

Som scenograf har hun lavet et utal af scenografier i årenes løb. Både på store udendørsscener og mindre indendørs forestillinger og har i 3 år også været scenograf på Palsgaard Sommerspil. 

Pernille arbejder til dagligt på Odense Teater som produktion og planlægnings medarbejder. Hun er opvokset på Nordfyn, og har sine teaterrødder i foreningen og har været scenograf på Nordfynsspillene de sidste 7 år. 

Orkesterleder / Kapelmester

Stefan Rungstrøm

Stefan har tidligere haft sin gang på Nordfynsspillene, som både trommeslager i Evita og Cats, samt orkesterleder i Shrek. Efter et par års pause på Nordfynsspillene var han igen tilbage i rollen som orkesterleder på Young Frankenstein. 

Udover Nordfynsspillene har Stefan medvirket i musicals på bl.a. Elite Teater, H.C. Andersen Festspillene, Fjordagerscenen og senest på Dronning Dorothea Teatret. 
Stefan har også været en fast del af Musical Awards orkestret siden første år. Senest som kapelmester. 

I 28 år har Stefan spillet musik i mange forskellige sammenhænge og genrer. I de første mange år var det klassisk og harmoniorkester musik som fyldte, men han er senere gået over til musical, rock og senest et boyband projekt. 

Kor- /sangleder

Benjamin Jensen

Benjamin er egentlig uddannet klassisk fløjtenist fra Syddansk Musikkonservatorium, men har mange års erfaring med kormusik fra blandt andet kantoriet i Skt. Hans Kirke. 

Benjamin har tidligere fungeret som sang- og korinstruktør på Fjordagerscenens opsætninger af Back to the 80’s og Hair, samt ved Keep It Simple på koncerterne En Opgang på Broadway og Anekdoter. 

Benjamin har selv medvirket i et hav af musicals på de fynske amatørscener siden 2005. Han har således medvirket ved Frøbjerg Festspil, Nyborg Voldspil, Teatergruppen Fidus, Eliteteater, Keep it Simple, samt ved Nordfynsspillene hvor han blandt andet har spillet større roller i forestillinger som Cyrano, Starlight Express, 9 to 5 og Evita